
Dyplomowany psycholog (USWPS) i psychoterapeuta pracujący w nurcie poznawczo- behawioralnym (CBT) oraz behawioralnym (SAZ), pracujący z osobami doświadczającymi trudności w obszarze relacji z jedzeniem. W pracy terapeutycznej opiera się na Stosowanej Analizie Zachowania (SAZ), integrując ją z technikami poznawczo-behawioralnymi (CBT).
Psychoterapeutka w trakcie 4-letniej szkoły psychoterapii poznawczo-behawioralnej (Instytut Poznawczy). Łączy naukowe podejście z uważnością na potrzeby i emocje każdej osoby.
Pomaga pacjentom lepiej rozumieć przyczyny trudnych emocji/zachowań związanych z jedzeniem i budować nowe, zdrowsze nawyki w atmosferze akceptacji i bezpieczeństwa.
Od ponad 15 lat pracuje terapeutycznie z osobami w spektrum autyzmu, wspierając dzieci, młodzież i dorosłych oraz ich bliskich w rozwijaniu umiejętności emocjonalnych i adaptacyjnych. W swojej praktyce często spotyka się z trudnościami w obszarze odżywiania towarzyszącymi neuroróżnorodności — takimi jak wybiórczość pokarmowa, ograniczony repertuar jedzeniowy, trudności sensoryczne związane z jedzeniem czy rytualizacje.
Wierzy, że za każdym trudnym zachowaniem stoi potrzeba, którą można lepiej zrozumieć i zaspokoić — bez poczucia winy i wstydu. Jeśli chcesz odzyskać równowagę w relacji z jedzeniem i swoim ciałem — sprawdź dostępne terminy do specjalistki.
Pracuje pod stałą superwizją.
Chcesz umówić pierwsze spotkanie? Wybierz specjalistę w naszym kalendarzu rezerwacji: