Dyplomowany dietetyk Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia, specjalista psychodietetyki SWPS w Katowicach oraz inżynier technologii żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Specjalista SOIT z tytułem Specjalisty Przyjaznego Dzieciom.
Jako dietetyk współpracuję z dziećmi, młodzieżą oraz dorosłymi, którzy chcą zredukować lub zrehabilitować swoją masę ciała, jak i pacjentami z różnymi jednostkami chorobowymi.
Swoje doświadczenie w pracy z pacjentem zdobyła dzięki konsultacjom online, w ramach konsultacji w przychodni, setkom stworzonych jadłospisów, głównie dla osób chorych na anoreksję w ramach współpracy z ośrodkiem leczenia zaburzeń odżywiania. W swojej pracy stawia na otwartą współpracę z pacjentem opartą o zaufanie i model partnerski. Podejście to daje lepsze efekty w dążeniu do realizacji wspólnie ustalonych z pacjentami celów. W pracy z pacjentem duży nacisk kładzie na poprawę relacji z jedzeniem.
Zainteresowanie tematyką zaburzeń odżywiania pojawiły się w trakcie studiów, dlatego też tematem pracy magisterskiej była Pregoreksja. Studia podyplomowe oraz staż w Ogólnopolskim Centrum Leczenia Zaburzeń Odżywiania pozwoliły jeszcze lepiej zrozumieć wyzwania w pracy z pacjentami z zaburzeniami odżywiania. Ciągle pogłębia swoją wiedzę biorąc udział w różnych szkoleniach i konferencjach.
Prywatnie żona i mama, która uwielbia dobre jedzenie i gotować, kontakt z naturą i podróże.
Chcesz umówić pierwsze spotkanie? Zarezerwuj termin w naszym kalendarzu rezerwacji: