Magister dietetyki ze specjalizacją z dietetyki klinicznej. Studia dietetyczne ukończyła na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach. Dodatkowo ukończyła studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka na Uniwersytecie SWPS w Katowicach. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
Stale poszerza swoje kompetencje poprzez udział w szkoleniach, konferencjach i webinarach. Uczestniczyła m.in. w kursie „Psychologia dla dietetyka” oraz „Psychodietetyka w leczeniu zaburzeń odżywiania”, brała udział w „Konferencji Psychodietetyki’. Korzysta ze szkoleń i webinarów organizowanych przez Instytut Psychodietetyki i Ogólnopolskie Centrum Zaburzeń Odżywiania. Bierze udział w superwizji koleżeńskiej w modelu Treningu Portlandzkiego ACT oraz superwizji koleżeńskiej w modelu Treningu Portlandzkiego ACT z superwizorem (superwizor Kaja Dwulat).
W swojej pracy opiera się na akceptacji i zrozumieniu oraz kieruje się dobrem i bezpieczeństwem pacjenta.
Uważa, że psychodietetyka jest pomostem łączącym dietetykę i psychologię. Poszerzanie kompetencji w kierunku psychodietetyki umożliwia całościowe, holistyczne podejście do pacjenta.
Oprócz psychodietetyki interesuje się dietetyką onkologiczną. W 2023 roku po raz kolejny brała udział w konferencji „Nowości i trendy w żywieniu klinicznym w onkologii”. Prowadziła webinary w zakresie dietetyki onkologicznej dla Fundacji Bądź.
Realizuje również zajęcia edukacyjne dotyczące odżywiania się w przedszkolach i szkołach.
Chcesz umówić pierwsze spotkanie? Zarezerwuj termin w naszym kalendarzu rezerwacji: