Sylwia Tabor

psycholog, specjalista psychodietetyki, dietetyk kliniczny, specjalista dietetyki w zakresie operacji bariatrycznych

Dyplomowany psycholog Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, licencjonowany dietetyk kliniczny Uniwersytetu Medycznego w Lublinie oraz specjalista psychodietetyki SWPS w Poznaniu. Jest specjalistą przyjaznym insulinoopornym, po szkoleniu SOIT.

Jako dietetyk pracuje z dorosłymi i młodymi dorosłymi oraz udziela wsparcia psychodietetycznego w jednym z krakowskich szpitali, gdzie opiekuje się pacjentami hospitalizowanymi oraz udziela porad dietetycznych w Poradni Diabetologicznej i Endokrynologicznej. Dodatkowo zajmuje się edukacją żywieniową pacjentów kwalifikowanych do operacji bariatrycznych.

W pracy stawia na rozmowę i edukację, kierując się zasadą: zdrowie to nie tylko brak chorób, ale też dobre samopoczucie psychiczne i fizyczne. W praktyce zwraca uwagę na rolę emocji w zachowaniach żywieniowych. Jest specjalistką stosującą metody jedzenia intuicyjnego. Prywatnie pasjonatka kuchni włoskiej i gotowania. Psychodietetycznie pracuje z osobami z zaburzeniami odżywiania oraz z osobami doświadczającymi dyskomfortu z powodu swojego styl odżywiania lub obrazu ciała. 

Obszary działania specjalisty to:

  • osoby chorujące na bulimię, objadanie się i inne zaburzenia odżywiania,
  • dorośli oraz młodzi dorośli z zaburzeniami odżywiania,
  • wsparcie psychologiczne osób bliskich,
  • przygotowanie do operacji bariatrycznych oraz wsparcie po operacjach,
  • skuteczna zmiana nawyków żywieniowych,
  • wsparcie dietetyczne w chorobach przewodu pokarmowego – żołądka (choroba refluksowa, wrzodowa), jelit (nieswoiste choroby zapalne jelit, zespół jelita drażliwego), w czasie ciąży i karmienia piersią, insulinooporności i cukrzycy, chorobach tarczycy.

Zarezerwuj spotkanie

Chcesz umówić pierwsze spotkanie? Zarezerwuj termin w naszym kalendarzu rezerwacji:

Moje certyfikaty

RODO

Polityka prywatności