Dyplomowany psycholog Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, licencjonowany dietetyk kliniczny Uniwersytetu Medycznego w Lublinie oraz specjalista psychodietetyki SWPS w Poznaniu. Jest specjalistą przyjaznym insulinoopornym, po szkoleniu SOIT.
Jako dietetyk pracuje z dorosłymi i młodymi dorosłymi oraz udziela wsparcia psychodietetycznego w jednym z krakowskich szpitali, gdzie opiekuje się pacjentami hospitalizowanymi oraz udziela porad dietetycznych w Poradni Diabetologicznej i Endokrynologicznej. Dodatkowo zajmuje się edukacją żywieniową pacjentów kwalifikowanych do operacji bariatrycznych.
W pracy stawia na rozmowę i edukację, kierując się zasadą: zdrowie to nie tylko brak chorób, ale też dobre samopoczucie psychiczne i fizyczne. W praktyce zwraca uwagę na rolę emocji w zachowaniach żywieniowych. Jest specjalistką stosującą metody jedzenia intuicyjnego. Prywatnie pasjonatka kuchni włoskiej i gotowania. Psychodietetycznie pracuje z osobami z zaburzeniami odżywiania oraz z osobami doświadczającymi dyskomfortu z powodu swojego styl odżywiania lub obrazu ciała.
Chcesz umówić pierwsze spotkanie? Zarezerwuj termin w naszym kalendarzu rezerwacji: